Artikelen

Geen heling zonder deling

Interview in 'Nabij' over mannen, rouw en werk na het overlijden van een kind

De bijdrage van werk om weer heling te kunnen vinden bij rouw is heel groot. Het biedt perspectief: je wordt gedwongen om je focus te verleggen, ook al wil je dat liever niet; je wilt aan je kind blijven denken. De afleiding van werk bevordert onze veerkracht. Werkgever en collega’s zijn dan ook ontzettend belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat de rol van collega’s bij re-integratie belangrijker is dan die van kennissen. Integreren betekent letterlijk: heel worden. Dat het aan beide kanten niet makkelijk is als een rouwende terugkeert op het werk komt vooral door het ongewone van de situatie. 

Ga terug
Meer leren over leiderschap en transitie?

Laten we kennismaken

Om een afspraak te maken met Jakob, ook voor interviews en andere (media)bijdragen, kun je contact opnemen met Yvon Hoes of Nicky de Waal via 026 - 30 20 000 of info@deschoolvoortransitie.nl.

Media en pers