Artikelen

Ik wil mensen wakker maken

In gesprek met Carol Dweck over de growth mindset

“Toen ik klein was, gaf ik mezelf een belangrijke boodschap: wees slim. Slim willen zijn gaf me een gevoel van waarde. Slim zijn leverde altijd iets op en maakte dat ik me bijzonder voelde. Later op de universiteit werd ik – net als anderen om mij heen – geconfronteerd met falen, teleurstelling en tegenslag. Dat waren grote uitdagingen die ik tot dan toe uit de weg ging. Uitdagingen aangaan gaf me eerder vooral het gevoel te kunnen verliezen. De positieve kant en de mogelijkheden ervan zag ik nauwelijks. Ik moest wakker worden om uitdagingen aan te gaan. Nu wil ik andere mensen wakker maken. Ze laten groeien en laten ontdekken wat hun bijdrage in de wereld kan zijn.”

Ga terug
Meer leren over leiderschap en transitie?

Laten we kennismaken

Om een afspraak te maken met Jakob, ook voor interviews en andere (media)bijdragen, kun je contact opnemen met Yvon Hoes of Nicky de Waal via 026 - 30 20 000 of info@deschoolvoortransitie.nl.

Media en pers