Artikelen

Coachen bij verlies: in gesprek over het verlies achter de coachingsvraag

Bestel het boek Coachende gespreksvoering

Tijdens ons leven, op onze reis van geboorte naar sterven, zullen we regelmatig verlies lijden en afscheid mogen nemen. Dat geldt voor ons allemaal. Hoe meer we groeien in onze volwassenheid als coaches, hoe meer we dat ook bij coachingsvragen zullen tegenkomen. Om als coach anderen effectief te kunnen begeleiden bij thema’s van verlies, is het van belang om eerst onze eigen verliezen onder ogen te zien. Je kunt anderen niet goed begeleiden bij hun omgang met verlies als je niet weet hoe jij zelf met verlies omgaat. We noemen dat ook wel ‘van binnen naar buiten werken’: vanuit onze eigen bewuste ervaring, kunnen we de ander pas goed coachen. Anders gezegd: je kunt de ander niet verder brengen dan je zelf bent…


Ga terug
Meer leren over leiderschap en transitie?

Laten we kennismaken

Om een afspraak te maken met Jakob, ook voor interviews en andere (media)bijdragen, kun je contact opnemen met Yvon Hoes of Nicky de Waal via 026 - 30 20 000 of info@deschoolvoortransitie.nl.

Media en pers