Artikelen

Rouw is de prijs die we betalen voor hechting

Daags na mijn gesprek met Jakob van Wielink lees ik in Elsevier het afscheidsinterview met Herre Kingma . ‘We leven in een pech-moet-weg-samenleving. We lopen schade op in ons leven en eigenlijk willen we dat niet aanvaarden.‘ Jakob zegt het zo: ‘We doen er alles aan om verlies te vermijden. We hebben angst voor de pijn door verlies, voor gebeurtenissen die wonden veroorzaken of oude wonden openhalen.’ Verlies doet zich voor op alle levensterreinen, zowel in ieders persoonlijke leven als op het werk. In het ‘gewone’ leven is het vaak al moeilijk om te gaan met mensen die onder verlies lijden. In een organisatorische context is dat vaak nog veel lastiger…

Ga terug
Meer leren over leiderschap en transitie?

Laten we kennismaken

Om een afspraak te maken met Jakob, ook voor interviews en andere (media)bijdragen, kun je contact opnemen met Yvon Hoes of Nicky de Waal via 026 - 30 20 000 of info@deschoolvoortransitie.nl.

Media en pers